Van deze bungalow wordt door middel van verschillende ingrepen weer een moderne woning gemaakt die geschikt is voor het gezin van Peter en Ilse.

In de bestaande lay-out zijn de slaapkamers aan de zij/achterzijde geprojecteerd en is het wonen gericht aan straatkant. Het wonen heeft daardoor geen enkele relatie met de prachtige tuin en de heerlijke ligging ten opzichte van de zon.

In dit ontwerp is getracht dit te verbeteren door ruim plek te bieden aan een open woon- en leefkeuken die het hart van de woning vormt en verbinding maakt met de prachtige tuin en hier de zonnestralen omarmt. Om plaats te bieden aan overige woonfuncties zijn de mogelijkheden om vergunningsvrij te bouwen maximaal benut.

In de loop der tijd is er veel verfrommeling ontstaan op en rondom de woning. Allerlei luifeltjes, overkappingen en schuurtjes zijn toegevoegd. Al deze toevoegingen, waaronder ook de serre, zullen worden verwijdert om zodoende weer één helder afleesbaar volume te creëren.

Status: werkzaamheden zijn begonnen.

Opgave in samenwerking met Keeldar projecten