Ontwerp voor een duurzaam woonhuis op Aruba waarbij het huis zo is ontworpen dat je maximaal van het leven buiten op Aruba kan genieten. Binnen heb je uiteraard het comfort van klimaatbeheersing.

Het huis is duurzaam door optimaal gebruik te maken van de elementen als de wind en de zon, maar ook door het goed te isoleren.

Wind

Huizen op Aruba worden van oudsher gebouwd op de wind en ook is hier in het ontwerp ontworpen op de richting van de wind. Hierdoor kan er ook door middel van natuurlijke ventilatie gekoeld kan worden.

Zon

Optimaal benutten van de zonkracht door middel van zonnepanelen maar ook juist schaduw creëren door grote overstekken te maken. Nergens is er daardoor direct zonlicht op de daglichtopeningen en de grote ramen zijn geprojecteerd op het noorden.

Isolatie

Het huis wordt gebouwd door middel van Nudura isolatie blokken die gevuld worden met beton. Of wel gebouwd met een ICF bouwsysteem. Het is daardoor ook in een warm klimaat goed geïsoleerd. Door te kiezen voor dit systeem is er ook een snellere bouwtijd gerealiseerd.